- Kaj počnem?
- Spletni programi
- Dogodki
- video – vaje
- Srčno dobrodošla na kraj, kjer se prične sprememba.
- O meni
- Blog
- Moj račun
- Odjava
1) Glina na tešče – tiste, ki ste že uživale glino prejšnje tri tedne, lahko sedaj popijete z usedlino. Postopek je isti. Zvečer nastavite, zjutraj pomešate z leseno ali plastično žličko, dodate polovico tople vode in popijete. Tiste, ki boste prvič, popijete do usedline.
2) Smuti – dodaš lahko jagode. Odličen je z jagodami. Zdaj jih izkoristi (lahko potem še zajtrk, v kolikor ti bo premalo – takoj za smutijem, npr. en kos kruha z avokadom in redkvico ali zajtrk (po želji; ne vem, kako si navajena zjutraj – nekatere zjutraj nimate zajtrka; za tiste, bo smuti najbrž zjutraj že velik korak. Želela bi si, da se nekako navadiš na zajtrk; vsaj smuti). Drugače po smutiju poješ še nekaj – zajtrk, ki si ga navajena; Mogoče ti bo pasalo malo manj, ker si popila smuti.
POZOR: med zajtrkom in kosilom in kosilo ter večerjo še vedno NI vmesnih pregrizkov!! Majhnih malic, oreščkov, “nekaj malega” in podobno. Tega se želiva odvaditi za vedno.
Hrano kombiniraš po želji – pomagaj si s priporočenimi možnostmi.
Spet PODVOJIŠ ZELENJAVO. En obrok je OBVEZNO s svežo zelenjavo. Predvsem zeleno!!!! Veliko solat, k vsemu, kar ješ – kosilo in večerja dodaj zelenjavo. Več zelenjave.
3) Kosilo do 16.ure
4) Večerja: zadnji obrok preden zaide sonce
(takrat ugasne tudi prebava in je učinkovita samo še 20%)
POSEBNOSTI 5. tedna
1) Če se le da, še naprej teden brez VSEH mlečnih izdelkov. Zamenjaj jih za rastlinske izdelke ali jih enostavno preskoči. Danes imaš na razpolago že VELIKO ODLIČNIH, OKUSNIH rastlinskih zamenjav.
2) Test, samo en teden: BREZ GLUTENA (vse kar vsebuje belo moko, tudi pira vsebuje gluten – manj, a ga).
Ideja in recept za kruh, ki »vedno rata« Kruh deluje bazično in je brez glutena. Primeren je za vse, ki imate težave z želodcem, candida…ODLIČEN. Vsak dan boljši
RECEPT:
Pripravila sem ti super enostaven recept za naaaaajboljši kruh. Kruh je primeren za vse, ki se izogibate glutenu, laktozi, ste vegani ali karkoli drugega To je takšen recept, ki vedno “rata”. Tudi če ti peka ne gre najbolje od rok sem 100% prepričana, da tukaj ne more iti nič narobe. Rezultat pa je več kot odličen – zelo okusen in ZDRAV kruh. Priprava je zelo hitra (cca. slabih 10 min, da vse pomešaš, 5, če si hitra in imaš vse sestavine že pri roki). Nato predaš vse ostalo v roke pečice in čakaš, da se kruh speče
Potrebuješ zelo malo sestavin.
Potrebuješ:
Pa dajva: V posodo odmeriš 1/2 ajdove moke, dodaš pol žličke soli, vinski kamen in semena. To kar dodajaš eno za drugim – stresaš na moko. Ni potrebno nič mešati, nič delati. Potem dodaš radensko in pričneš mesiti kruh do goste moke (oz. dobro premešaš vse sestavine, da prah sestavin ni več viden in je lepo umešan).
Maso preložiš v pekač (jaz imam ovalnega, lahko je kakšne druge oblike).
In to je to!!! Seveda, sedaj daš maso samo še v pečico, ki jo predhodno segreješ na 190 stopinj. Pečeš cca.45 min (z vilicami po 35 min. preveri, če je masa še “živa” in se še kaj pozna na vilicah).
Kruh obložiš po svoji domišljiji! Lahko ga tudi zamrzneš. Meni je drugi dan še boljši in še lepše se reže Dober tek!
3) V svoj jedilnik dodaj čimveč zelene zelenjave in zelenjave ter sadja nasploh!! Sadje NE popoldan. Do 12.ure.
(Ženske imamo rada solate na vse načine. Skuhaj si zelenjavne juhe, rižote in podobno).
4) Pravilo 12 ur – BREZ HRANE. To pomeni, če si nazadnje jedla ob 19.uri ne ješ pred 7.uro zjutraj – Prilagodi si, vendar imej v mislih, da je zadnji obrok pred sončnim zahodom (sicer je prebava samo še 20%).
5) Pij veliko tople vode ali razredčene sokove s toplo vodo (pomarančni in korenček). 1 cm soka, ostalo topla voda.
7) BREZ PRIGRIZKOV?Tudi ta teden; ješ 3x/ dan v premorih 4 ure BREZ VMESNIH “grickalk.” Nič piškotov, nekaj “malega.” Če bo potreba velika, pojdi kar na PREDIHOVANJE!!!!! Če boš lačna, pojej pri vsakem od treh obrokov več. Če si zelo aktivna, si daj polovico več kosila, zajtrka ali večerje. Samo ne »iskati« vmes.
?Živila, ki jih za 7 tednov ČRTAŠ in pospraviš daleč na konec omare: hrenovke, konzervirana tuna, slanina, svinjina, fermentirani sojini izdelki, kikiriki, pistacija, alkohol, pijače z mehurčki, kečap, majoneza, kolači, krofi, pecivo, pica, vnaprej pripravljeni, zamrznjeni obroki, sladkarije, hitra in ocvrta hrana, žvečilni gumiji. VSE PREDELANA HRANA.
DOVOLJENA ŽIVILA: jajca, piščančje meso, puran, ribe (ne losos), tofu; žita: ajda, kvinoja, divji riž, proso; sladek krompir; vse stročnice (čičerika, fižol…razen grah in fermentirani sojini izdelki; zelenjava: vsa (razen koruze, graha in gob); brazilski oreščki, bučna semena, laneno seme, lešniki, mandlji, orehi, pinjole, semena konoplje, sezamova in sončnična semena; olja: laneno, kokosovo, olivno, sezamovo, sončnično, maslo, ghee; avokado, grenivka, limona, limeta; dodatki: sol, poper, kajenski poper, jabolčni kis (surov in neprečiščen); pijača; voda, nesladkano mleko iz mandljev ali kokosa, zeleni čaj (s kofeinom ali brez), zeliščni čaj (črna detelja, poprova meta); in seveda sadje in zelenjava v neomejenih količinah
Primeri kombiniranja hrane:
ZAJTRK (Če je potrebno poleg smutija):
KOSILO (ALI VEČERJA):