Recept: “Juha brez trebuha”

To je točno taka juha, ki ti bo pomagala zmanjšati obseg blazinic, tisti »naravni« obroček okrog trebuha, seveda, če si to sploh želiš in to potrebuješ. V prvi vrsti imej rada vse kar si. Vse svoje obline, obročke, celulitke…ker to si ti. In takšna kot si, si v redu.

Če pa te prekomerna teža ovira pri zdravju in ti povzroča zdravstvene težave ali si samo želiš izgubiti kakšen kilogram in spet obleči stare hlače, potem pa je dobrodošlo, da narediš nekaj v to smer.

Če čutiš, da bi bilo potrebno razbremeniti telo, prični s tole juho. Priporočam, da jo uživaš za večerjo. Lahko vsak dan. Skuhaj lonec in uživaj 3 dni.

 

Recept, ki sem ga poimenovala »juha za manj trebuha«, ker dejansko spodbuja topljenje maščob.

Lahko narediš kuro: enodnevno ali dvodnevno- 1. dan poješ zajtrk kot običajno. Potem pa 3x juho. Kadar boš lačna. Vse do 18.uri (potem ne ješ več). 2. dan tako kot prvi. Priprava je enostavna.

Ali jo izbereš preprosto za večerjo.

Kaj potrebuješ:

  • 1 žlica kokosovega olja(lahko tudi katera druga maščoba)
  • 1 por
  • 500 g kislo zelje
  • paprika (rdeča, zelena, rumena; dve od teh barv)
  • ingver (košček ingverja, za členek prsta)
  • sol
  • kajenski poper
  • cimet
  • fižol ali čičerika (jaz kupim v stekleni embalaži že kuhano, ti jo lahko sama skuhaš)

Pa dajva:

Na kokosovem olju podušiš na kolobarčke narezan por, dodaš pol žličke cimeta in še malo podušiš. Dodaš na kocke narezano papriko, košček naribanega ingverja in zelje. Pomešaš in dodaš vodo. Vodo dodaš po želji, jaz je dolijem toliko, da je juha še vedno gosta (ne preveč, ne premalo. Da ni ravno vodena.) Dodaš kajenski poper, tako da bo občutek juhe pekoč (da začutiš, da je pekoče. Lahko je malo bolj pekoče kot po navadi).

Ko zavre kuhaš toliko časa, da se paprika zmehča (cca.15-20 min.). Soliš po občutku (pol manj kot po navadi).

Ko je juha kuhana, dodaš vanjo žlico fižola ali čičerike.

Lahko kuhaš še v večjem loncu in imaš za nekaj dni.