termin prihajajočega dogodka

Ned., 18.9.2022

Od 9:00 naprej in do večera – enodnevni festival praznovanja. 

V čudovitem ambientu v naravi.

Cvetkoland, Petrovče pri Žalcu

Za prijavo kliknite na moder gumb in preusmerjeni boste na konec strani, kjer se lahko prijavite!

Srčno dobrodošli na PRAZNOVANJE ŽIVLJENJA preko plesa, petja, pitja kakava in druženja.

💗 SHAKTI JOGA DANCE, PETJE, GLASBA V ŽIVO, MEDITACIJA, SPROSTITEV, KUHANJE KOSILA V NARAVI, PRIPRAVA KAKAVA, "CACAO CEREMONIJA," DRUŽENJE OB OGNJU... 💗

DOBRODOŠLI NA DAN PRAZNOVANJA ŽIVLJENJA

Verjetno se vsi strinjamo, da bi življenje in to, da smo, lahko praznovali večkrat.
 
In na kaj pomislimo, ko se dotaknemo praznovanja? 
 
Ples, petje, pitje kakava, druženje…Vse to je nekaj, kar v nas vzbudi radost in veselje. In na tak način bomo praznovali skupaj!!  
 
Za vas smo pripravili čudovito druženje, ki bo vaše srce napolnilo z veseljem, radostjo in ljubeznijo.
 
Če imate radi lepo glasbo, radi poslušate ali prepevate mantre, zaplešete, imate radi jogo in zares “tapravi” kakav ter čudovito družbo ste srčno dobrodošli da skupaj z nami preživite čudovit dan v objemu zdravilne narave, ki nas bo pri vseh procesih ljubeče podpirala. 
 

potek dneva:

Ob 9.Uri – zbiranje
 
– Shakti Yoga plesa, petje
 
– Sprostitev, priprava  skupnega kosila v naravi kosila in priprava kakava za obred, petje
 
– Meditacija, Cacao ceremonija podprta z glasbo in petjem v živo
 
-Večer: druženje, zaključek – zapiranje kroga, petje, glasba v živo, free dance, druženje…

Shakti yoga plesa z Jasmino, petje, igranje glasbe v živo z Alešem in Žigom, priprava kosila z varuhom narave ter priprava kakava in cacao ceremonije s Sekhunom.

Skozi shakti yogo plesa se na zelo nežen in ljubeč način ego ter um predata in tako nastane prostor, da lahko naša duša zapleše. V glavi ni več misli. Ostaneš samo ti, s svojo resnico in ljubeznijo v srcu. Ob izvajanju shakti yoge plesa občutimo iskreno, neskončno ljubezen in radost. Poleg tega skozi vadbo čutimo močno povezavo s sabo in bitjem, ki se tekom vadbe prične prebujati v svoji Resnici. 

Popolnoma nežno, ljubeče, nenaporno, skozi počasno, globoko predajo,  skozi nežno gibanje odpiranja telesa skozi gibajoče asane, mantrično koreografijo, meditacijo, ples, počitek…skozi voden dih (saj smo pri jogi) sproščamo blokade v fizičnem in mentalnem telesu, posledično se zgodi pretok energije in počutje je čudovito. 

DRUŽENJE NI POGOJENO S PLESNIM ZNANJEM.  Tukaj ne gre za to, da je potrebno predhodno znanje iz plesa ali kakršnekoli plesne izkušnje. Gre za znanje, ki ga vsi nosimo v sebi in tudi, če še niste nikdar naredili niti enega plesnega koraka, je delavnica popolnoma primerna zate in prav za vse. Če imate radi lepo glasbo, gibanje, yogo, meditacijo,…vsa ta darila prejmete v tej praksi. 

Cel dan bomo podprti z igranjem glasbe v živo (bobni, piščali…) ob čudovitem prepevanju in izvajanju glasbe Žiga, ki bo za nas, kot varuh narave držal prostor; Žiga nam bo pomagal pri pripravi slastnega kosila, ki si ga bomo vsi skupaj pripravili sami in ga skuhali v naravi. 

KAJ JE KAKAVOV OBRED?

To je šamansko potovanje, potop v srce našega bitja. THEOBRAMINE CACAO – v prevodu pomeni – hrana za bogove. 

V srednji in južni Ameriki so kakav častili kot boginjo ljubezni, plodnosti, negovanja in zdravljenja. 

Kakav nas na nežen in ljubeč način popelje v srce. Kakav imenujejo – eliksir življenja.

Povezuje UM in SRCE. Pospeši bitje srca, stimulira kardiovaskularni sistem in s tem oksigenira telo in možgane.

Vsak obred je edinstvena zgodba, ki jo soustvarimo s pomočjo Kakav, Nawalov (Majevski varuhi dneva) in vseh naših duhovnih pomočnikov.

Navdih za zgodbo izhaja iz Majevskega koledarja in mnogih drugih virov, ki me v obdobju pred pripravo inspirirajo. . 

Organski ceremonialni kakav, ki ga uporabljamo za obred, je od lokalne skupnosti iz Gvatamale. Skrbno in zavestno pripravljen po starodavnih tradicionalnih načelih. Bean to cup. To je 100% čista, najbolj naravna oblika kakava, kot so ga pripravljali že davno njihovi predniki (Mayi, Azteki…).

KAKO POTEKA OBRED:

V krogu povezani soustvarimo sveti prostor primeren za ceremonijo. 

Obredno spijemo kakav in se prepustimo toku ceremonije. 

Vstopamo v sveti prostor našega srca in raziskujemo globine našega bitja.

Potujemo s pomočjo šamanskega bobna, ropotulje, glasu, svetih pesmi, COD(Chakra overtone drum)… 

Skozi vodeno potovanje se plete zgodba preko katere pridemo do uvidov in jasnosti, kar potrebujemo vedeti zdaj. 

ALKEMIJA SRCA – simbolizira proces TRANSFORMACIJE, ki jo skozi ceremonijo doživimo. V ceremoniji gremo skozi procese osvobajanja in preobrazbe vsega kar nas omejuje/blokira našo rast in razvoj, naš napredek in uspeh (zadržana čustva, mentalni vzorci, energijske blokade…). 

Povezujemo se s kvalitetami, da krepimo zdrav duh v zdravem telesu. 

Kakav stimulira našo srčno čakro in nas sidra v srce, center našega bitja. Prebuja se zavest, kdo v resnici smo in kaj je tisto kar si res srčno želimo, kako lahko temu sledimo. 

Srce se odpira in z njim naša kapaciteta iskušanja ljubezni in sočutja do sebe. 

Krepi veselje do življenja in nam daje hrabrost in moč, da se lažje soočamo z izzivi na poti. 

Na obredu lahko – po želji – ležiš, sediš ali pa se prepustiš plesu, da te popelje v trans-meditativno potovanje.

Z VAMI BOMO 🙂

Tvoj prostor v shakti jogi plesa bom podpirala Jasmina Turnšek. Moja pot učenja in raziskovanja delovanja človeka na celostni ravni poteka več kot pol mojega življenja. Preizkusila sem veliko. Veliko različnih stvari, ki bi mi pokazale pot do sebe in mojega srca. V tem času sem se učila od najboljših svetovnih zdravilcev in sedaj svoje znanje prenašam naprej. Sem avtorica številnih avtorskih programov za osebnostno rast in poučujem različne terapevtske in jogijske prakse ter kot glasbenica s svojim glasom razveseljujem ljudi. Zate sem pripravila edinstvene programe, ki te bodo ponovno napolnili z energijo, omilili čustveno bolečino, povrnili optimalno zdravje in okrepili imunski sistem, izboljšali tvoj izgled in te pripeljali tja, kamor si želiš – v mirni del tebe, kjer pozitivnost, veselje, sreča in ljubezen ne bodo več samo iluzija in nekaj nedosegljivega, temveč stalnica in nekaj, kar zares si. Obožujem glasbo, ples, yogo, naravo, se rada od srca nasmejim in sem strastna raziskovalka življenja ter našega nevidnega potenciala 🙂 

turi-jessy

Aleš Turnšek: Sem strasten raziskovalec življenja in človeškega potenciala. Po izobrazbi sem profesor glasbe, ki me na moji poti spremlja že skozi celo življenje. Svojo pot nadgrajujem z raziskovanjem naših še ne odkritih možnosti. Skozi bioterapijo, hipnozo in ostale tehnike vodim ljudi, da prepoznajo svoje vzorce in z njimi način njihovega delovanja.  Nenehno se izobražujem in svoje znanje delim z vsemi, ki si želijo spoznati svojo resnično bit. 

Na delavnici bom naš skupen prostor podpiral z glasbeno spremljavo. 

 

Sekhun:Zbudil sem se v temni noči svoje duše v želji po globokem notranjem miru in po globjem razumevanju smisla življenja in smrti. 
Sledil sem tihemu glasu in jasnemu klicu. Pot v neznano me je vodila po svetu skozi mnoge iniciacije in preizkušnje. Pred menoj so se odpirala zlata vrata v 1001 zdravilni tempelj, kjer sem spoznal mnogo učiteljev, modrecev, varuhov znanja, mojstrov različnih disciplin… 
 
Skozi trdo delo in predanost disciplinam in umetnostim samorealizacije sem razvil (in razvijam dalje) svoje sposobnosti, svoj način celostne harmonizacije bitja. 
 
Preko svojega dela, individualno ali pa v skupinah nas vodim v globoka iskustva, kjer prisluhnemu tihemu glasu in odkrivamo svoj čar, svoj sij, svoje sposobnosti samozdravljenja, razvijamo zavedanje in se skupaj harmoniziramo. 
 
unnamed (1)

Žiga Hun Caban: “Za živet je treba bit spočit” Po poklicanostih sem refleksolog, glasbenik in čuvar modrosti. Rad imam stik s čisto naravo, z elementi stvarstva, … mir v srcu. Spodbujam ustvarjalnost, iznajdljivost, pogum, svobodomiselnost, zadovoljstvo v življenju. Sem so avtor glasbe (MAGU IKA), besede in različnih praktičnih izdelkov in storitev. Z veseljem sodelujem v prizemljevanju svobodnega, srečnega, preprostega in zdravega sveta. Prostor držim za različne dejavnosti, od bobnarskih, zvočnih in ustvarjalnih delavnic, do rebirthingov in raznih tematskih srečanj. Več (in največ) o mojih izdelkih, ki so trenutno na voljo na spletu (svetu): www.severinkroj.com 

PRAZNOVANJE ŽIVLJENJA PREKO PLESA, PETJA, PITJA KAKAVA, DRUŽENJA

Ned., 18.9. od 9:00 zbiranje in pričetek

Skupaj se bomo sprostili in odložili vsakodnevne skrbi ter za vsaj nekaj časa preživeli ZELO kvaliteten čas samimi s sabo. 

Dogodek bomo oblikovali skupaj. Skupaj si bomo pripravili kosilo in kakav za ceremonijo. 

Druženje se bo zgodilo na prostem, v objemu čudovite narave.

Za delavnico obvesti in povabi še koga in morda prideta skupaj & preživita skupaj čudovit čas. Druženje je primerno za ženske in moške. Pridite s svojo družino, partnerji, prijatelji…To je dan lepih povezav in druženja, veselja, praznovanja za vse.

Za srečanje potrebuješ: ležalko za jogo (armaflesx), vodo, lahka oblačila, nekaj sveže zelenjave in tvojega vrta ali tvojo najljubšo zelenjavo (izogibamo se razhudnikov), solato…saj bomo skupaj skuhali čudovito kosilo in vsak izmed vas bo prispeval tisto čarobno sestavino ter ljubezen za vse, ki bomo uživali naš slasten obrok 🙂 S sabo prinesete tudi skodelico in vilice/žlico. S sabo prineseš tudi ter nek predmet, ki ima zate poseben pomen.

PODALJŠANA AKCIJA! PRIJAVI SE DO 14.9.2022 in PRIHRANI kar 30 eur!!

Prijaviš se na:

info@jasminaturnsek.si ali zum.muc@gmail.com 

Prispevek za edinstveno, celodnevno potovanje in praznovanje življenja je do 14.9. samo 90 eur (namesto 120 eur).

Tvoje mesto na dogodku je zagotovljeno ob nakazilu 30 eur s plačilom rezervacije mesta na

račun društva MUC: SI56 6100 0002 2918 925

Šprajčeva ul.1, 3310 Žalec
Zadeva: PRAZNOVANJE ŽIVLJENJA – shakti

(število mest na dogodku je omejeno)

Preostanek prispevka lahko prineseš s sabo ali v celoti takoj nakažeš celoten prispevek. 

(Denarja od prijavnine ne vračamo, lahko pa ga porabite 
na katerem kasnejšem dogodku v naši organizaciji).