Danes naj te vodi svetloba!

21.12. je eden izmed najpomembnejših dni v letu. Zate in za tvoje zdravje, za manifestacijo tvojih sanj, želja in čas, da se dokončno posloviš od starih vzorcev, prepričanj in omejitev. Kar boš danes naredila zase, bo potenciralo in štelo trojno. Danes je dan najkrajši in noč najdaljša. Dan traja 8 ur in 37 min (+,- par minut po različnih krajih). Danes je tudi uradno prvi zimski dan, čeprav ti že veš, da zima v naravi in s tem v tebi traja že vse od začetka novembra.

Današnji dan je tisti, ko Sonce premaga temo, kar simbolizira zmago dobrega nad slabim. V času pred obratom se zato zdi, da zlo in tema le še naraščata in prevzemata moč na vseh področjih. Po zimskem sončnem obratu pa se dan prične znova daljšati, svetloba premaga temo, moč Sonca znova narašča in s tem posledično naraščata tudi naša volja in moč.

Ker se danes vse potencira, dobro razmisli, česa hočeš več: tistih +ov ali tistih -ov :), ker potencira se v obe smeri: lahko dobro, pozitivno in optimistično ali vse negativno in slabo. Zato danes izberi naravnanost v smer prijaznosti, hvaležnosti, ljubezni, mehkobe in nežnosti.

Dan največje teme iz katere se rodi svetloba. Dan za novo tebe. Dan, da še globje pogledaš vase in okrepiš zavedanje svoje lastne moči in vrednosti. Posveti se sebi in tistim, ki jih imaš rada. Počivaj. Če je možno, si vzemi kakšen danes starega dopusta.

Tudi božič nakazuje na rojstvo – rojstvo novega življenja, rojstvo nove tebe. Božič je praznik boga Sonca. Dan, ko svetloba s svojo svetlostjo osvetli vse, kar je slabo in temno.

Veliko različnih civilizacij je našlo tukaj skupno točko, ko so častili Sonce kot najpomembnejšo zvezdo našega osončja in najvišje božanstvo.

Če se v teh dneh počutiš izčrpano in utrujeno, je to zato, ker trenutno občutiš nemoč ob pomanjkanju svetlobe (tudi sonce je nemočno, ker je tema tista, ki je prevzela začasno oblast). Zato je čas, da prižgeš notranje sonce, notranjo luč. Ker ti si otrok sonca, luči in svetlobe. Morda v tem trenutku tega ne vidiš, ampak ne more biti drugače, saj si rojena iz svetlobe. Kar te pri tem, da bi to videla ovira, je samo tvoj ego.

Kaj narediš danes:

  • Poišči miren prostor in prižgi svečko. V ozadju lahko pustiš kakšno nežno, mirno glasbo. Zapri oči, dihaj in opazuj, kaj se dogaja v telesu. Sproščaj vse napetosti in samo opazuj. Občuti nežnost, mirnost, hvaležnost in ljubezen. Poskušaj samo biti, brez presojanja. Samo dihaj in opazuj svoj vdih in izdih. Opazuj, kako te slabe, stare misli zapuščajo. Poslovi se od vsega, česar ne potrebuješ več.
  • Potem odpri oči in opazuj plamen na svečki. Opazuj nežnost in mehkobo gibanja plamenčka.
  • Preberi kakšno poučno knjigo, zapiši kakšno lepo misel in skuhaj si najljubši čaj.
  • Napiši seznam, česa se hočeš dokončno znebiti in kaj želiš, da zraste v novem letu

 

Če si pa za akcijo pa pridi v Ljubljano na mojo delavnico 🙂 saj ni tako daleč…

 

Bitje svetlobe…pozdrav…Jasmina