Danes z vami delim 3 korake, kako poskrbeti za svojo kožo (na obrazu in na telesu) čez poletje!


Čez poletje naj bi spremenili nego kože. Poleti so zunanji pogoji drugačni od drugih letnih časov.

Pa si poglejmo te tri korake:

1. KORAK: Ne pozabite na jogo obraza!! Prvi a najbolj pomemben korak. Vaje + samomasaža! Z vajami za obraz aktiviramo naše mišice, ki poskrbijo za to, da se RAVEN KISIKA in HRANIL poveča, kožo UČVRSTIMO in ustvarimo lep, gladek ten kože. Tako bo koža ostala tudi bolj vlažna in nahranjena kljub poletni vročini in soncu.

In tukaj vas lahko razveselim!!!  Povadile bomo skupaj! V torek, 25. julija se bo zgodila poletna delavnica joge obraza “Sijoč obraz” in od danes s lahko pridružite tukaj:
https://www.jasminaturnsek.si/delavnica-joga-obraza-25-7-2023


Dostop do delavnice vam po novem ostane kar 30 dni in boste tako lahko vadile in nadaljevale z vajami skoraj do konca poletja!

2. KORAK: HIDRACIJA – Izpostavljenost soncu in visoke temperature lahko kožo še dodatno izsušijo (kot kurjava pozimi), zato je pomembno, da se hidriramo na več načinov:

 Da pijemo dovolj tekočin (TOPLO PIJAČO oz. toplo vodo); V vodo lahko date na pol cm. narezane kumarice in meto, daste v hladilnik in potem pomešate v kozarcu s toplo vodo.

 Povečamo VNOS ZDRAVIH MAŠČOB (maslo, ribe, kvalitetna rastlinska olja – npr. zelo primerno za poletje je kokosovo, saj hkrati hladi razgreto telo).
Poskusite se tudi izogibati pretiranemu pitju alkohola, ki dehidrira našo kožo.

Kokosova maščoba je lahko prav tako NARAVNI ZAŠČITNI FAKTOR za naš obraz, saj ima faktor 5 in je za sprehod ali pot v službo čisto dovolj. Ne izogibajte in ne bojte se zdravih maščob, saj so pomembni gradniki naše kože (vlažnost in hidracija) ter naših možganov in žlez (zelo pomembne tudi za hormonski sistem). V kolikor ste na soncu postopoma, da vas ne opeče in poškoduje kože (vse opekline so poškodba) lahko zmeraj uporabite naravne zaščite. Na soncu sem kar veliko (vrt, joga, šport…) pa zaradi postopnosti nisem nikdar opečena.  Že imate tonik za obraz? Lahko je tonik sivke ali kakšen vlažilni tonik rožne vode…veliko jih obstaja in dobite jih v vsaki drogeriji. Tudi naravne. Večkrat čez dan si poškropite obraz in/ali telo. S tem podaljšate tudi obstojnost ličil, v kolikor ne ličite. Predvsem pa boste v koži zadržale vlago, kar da dolgi rok preprečuje staranje kože in ustvarjanje gubic.

3. KORAK: Hranilna maska za obraz Zvečer temeljito umijte vaš obraz in si 2x na teden nanesite masko: – med + olivno olje (pustite delovati 10 min.; vmes umirjeno dihajte in naredite kakšno mojo meditacijo – lahko tudi meditacijo iz delavnice) ali –  med + maslo (pomešate in nanesete v kar debeli plasti na kožo) – postopek, kot zgoraj.
Zelo enostavni in učinkoviti nasveti! Ne pozabite torej nase in svojo kožo tudi čez poletje.  

Še enkrat pa dobrodošle na poletno, spletno delavnico “Sijoč obraz”

https://www.jasminaturnsek.si/delavnica-joga-obraza-25-7-2023