“…Jasmina – imam vesele novice! Po treh tednih vaj opažam velike spremembe. Podbradek izginja in vrednosti moje ščitnice so se normalizirale. Z jogo obraza bom vztrajala do konca življenja…” Maja

 

” …Ko si nam na predstavitvi govorila o pozitivnih učinkih joge obraza priznam, ti skoraj nisem verjela. Potem pa: prebava je stekla, spet spim in lažje zadržujem vodo…” Tatjana

 

“…Moj rezultat je lepša koža, izboljšan vid, veliko energije, bolje spim, pa shujšala sem, čeprav nisem želela :)…” Alenka

 

 

Večkrat slišiš “vse je v glavi?” Glava je tvoja “direktorska pisarna” od koder gredo naprej vsa navodila in ukazi za optimalno delovanje tvojih hormonov. V glavi se nahaja “zlata sredica”. To so tri žleze: hipotalamus, hipofiza in epifiza. Od optimalnega delovanja teh žlez je odvisno delovanje vseh preostalih žlez v telesu (ščitnica, nadledvična žleza, žleze reproduktivnega sistema…). Zato je tako zelo, zelo pomembno, da vklopimo naš motor in poženemo direktorsko pisarno.

Od tvojega dobro delujočega hormonskega sistema je odvisno tvoje zdravje – telesno in mentalno! Če so tvoji hormoni v ravnovesju, žleze delujejo perfektno in ustvarjajo “dobiček” v tvojem telesu in počutju, potem se počutiš krasno – zdravo, polno energije, moči, volje…Tvoje življenje teče gladko in kadar nastopijo težave imaš moč, da najdeš rešitev. Če so tvoje žleze “lene” in je v tvoji “direktorski pisarni” kaos, zmeda, ni pravih napotkov in ukazov…Potem tvoje telo zboli in zboli tudi duša.

Kako aktiviraš žleze v glavi? S posebnimi vajami in aktivacijami določenih energetskih točk na glavi in obrazu. Ko izvajamo prav posebne, preverjene in medicinsko oblikovane in dokazane vaje naredimo to, da pritisnemo na žleze v glavi. Te nabreknejo in pričnejo z izločanjem hormonov. Tako se prične in aktivira CELOTEN hormonski sistem telesa. Zdaj razumeš, zakaj je tako pomembno aktivirati “direktorsko pisarno” oz. glavo? Hkrati še močno aktiviraš možgane, krepiš vrat in zgornji del hrbta, aktiviraš limfni sistem, polniš in dvigaš prsi in maternico.

Zdaj razumeš? Ko izvajaš jogo obraza aktiviraš celo telo, vse žleze, vse organe.

Pa še zelo pomembno: na obrazu so vse akupunkturne točke celega telesa, vsi meridiani se srečajo v glavi – tako poženemo tudi ŽIVLJENJSKO ENERGIJO po celem telesu. Tako se prične tudi energijsko zdravljenje, ki zdravi vsa bolezenska stanja.

Ja, tako zelo, zelo močna in mogočna je joga obraza.

 

Vaja:

  1. “TAPKANJE VRATA, OBRAZA IN GLAVE: privzdigneš ustne kotičke.  S prsti na rokah, natančneje z blazinicami prstov pričneš z nežnim tapkanjem po vratu – pričneš na prisnici. Premikaš se navzogr: področje brade, čeljusti, lička, spodnja veka (nežno), senca, čelo in potem krožiš po celotni lobanji. Tapkaš 3 min.