Pripravila sem ti zelo čokoladni, predvsem pa ENOSTAVEN recept – tak “ki zmeraj rata” tudi, če nisi prav poseben strokovnjak za peko. Ta recept si lahko privoščiš brez slabe vesti, pripravila pa sem različico tudi za vse, ki ne uživate mlečnih izdelkov in glutena. Priprava ti bo vzela samo 10 min., okus ti bo pa ostal za dlje časa 🙂
Potrebuješ (za 6 muffin modelčkov):
- 5 jajc (če se le da izberi bio)
- 70 g masla (če se le da izberi bio)
- 150 g temne čokolade
- 1,5 žlice kokosovega sladkorja (če se izogibaš belega sladkorja; če se ne, lahko tudi beli sladkor ali katerokoli drugo sladilo: stevia, javorjev sirup…možnosti je kar veliko)
- 90 g mletih mandljev ali lešnikov (obe varianti sta dobri; meni osebno je z lešniki bolje – seveda stvar okusa 🙂
- kokosova (ali navadna) smetana
Moji modelčki za peko so iz silikona, zato je čas peke krajši. Ker imamo pri nas radi še tekočo sladico, se moje čoko bombice pečejo nekje cca. 8-9 min. na 200 stopinj.
Pa dajva:
- jajca in sladkor penasto umešaš
- nad paro raztopiš čokolado in maslo (pustiš, da se malo ohladi)
- čokolado + maslo dodaš v penasto umešana jajca
- rahlo premešaj in dodaj še mandlje ali lešnike
Mešanico razporedi v modelčke in jih daj v pečico na 200 stopinj za 7-9 min.
(če želiš, da so prepečeni jih pustiš 11 – 12 minut; zapekli se bodo tudi medtem, ko se hladijo).