To je točno taka juha, ki ti bo pomagala zmanjšati obseg blazinic, tisti »naravni« obroček okrog trebuha, seveda, če si to sploh želiš in to potrebuješ. V prvi vrsti imej rada vse kar si. Vse svoje obline, obročke, celulitke…ker to si ti. In takšna kot si, si v redu.
Če pa te prekomerna teža ovira pri zdravju in ti povzroča zdravstvene težave ali si samo želiš izgubiti kakšen kilogram in spet obleči stare hlače, potem pa je dobrodošlo, da narediš nekaj v to smer.
Čeprav se še ne razstrupljava in ne paziva pretirano pri hrani, ker je še vedno zima. Nekje od marca naprej bolj aktivno. Ampak če že čutiš, da bi bilo potrebno razbremeniti telo, prični s tole juho.
Za danes sem ti pripravila recept, ki sem ga poimenovala »juha za manj trebuha«, ker dejansko spodbuja topljenje maščob. Lansko leto sem »bila« na tej juhi in se je zelo poznalo.
Lahko narediš kuro: enodnevno ali dvodnevno- 1. dan poješ zajtrk kot običajno. Potem pa 4x juho. Kadar boš lačna. Vse do 18.uri (potem ne ješ več). 2. dan tako kot prvi. Priprava je enostavna.
Kaj potrebuješ:
- 1 žlica kokosovega olja(lahko tudi katera druga maščoba)
- 1 por
- 500 g kislo zelje
- paprika (rdeča, zelena, rumena; dve od teh barv)
- ingver (košček ingverja, za členek prsta)
- sol
- kajenski poper
- cimet
- fižol ali čičerika (jaz kupim v stekleni embalaži že kuhano, ti jo lahko sama skuhaš)
Pa dajva:
Na kokosovem olju podušiš na kolobarčke narezan por, dodaš pol žličke cimeta in še malo podušiš. Dodaš na kocke narezano papriko, košček naribanega ingverja in zelje. Pomešaš in dodaš vodo. Vodo dodaš po želji, jaz je dolijem toliko, da je juha še vedno gosta (ne preveč, ne premalo. Da ni ravno vodena.) Dodaš kajenski poper, tako da bo občutek juhe pekoč (da začutiš, da je pekoče. Lahko je malo bolj pekoče kot po navadi).
Ko zavre kuhaš toliko časa, da se paprika zmehča (cca.15-20 min.). Soliš po občutku (pol manj kot po navadi).
Ko je juha kuhana, dodaš vanjo žlico fižola ali čičerike.
Lahko kuhaš še v večjem loncu in imaš za nekaj dni.
Vem. Okus je malo poseben. Se boš navadila 🙂 Kombinacija sestavin aktivno vpliva na presnovo maščob in metabolizem.
Zelo prižge prebavni ogenj in pospeši izgorevanje maščob.
Dober tek!