Vse do začetka maja, ko se zamenja energija, ki bo prerastla v ognjeno, jang energijo še imaš čas, da poskrbiš za svojo vranico, ki je trenutni organ, ki se izraža.

Najaktivnejše se izraža vedno ob menjavi letnega časa. Je tista, ki potisne energijo naprej v organ, ki bo kraljeval letnemu času.

Vranica te harmonizira in stabilizira. Močna vranica preprečuje tudi gravitacijo maternice in skrbi za njeno pretočnost. Tudi želodec in trebušna slinavka sta tista, ki sta pod vplivom energije vranice.

Utrujenost, omotica, suha koža in lasje, slabokrvnost- so lahko posledica šibke vranice.

Vranica obožuje NARAVNO sladek okus, hrana rumene oz. oranžne barve.

Kako v 10 ih korakih učinkovito obnoviš svojo vranico!! Več res koristnih nasvetov tukaj:
​​

1. Uživaj hrano oranžne barve: buče, korenje oz. vsi koreni, pomaranče in žita, kurkuma.

2. Če imaš rada sladkarije si sladek zajtrk (namesto popoldan) pripravi zjutraj med 7. in 9. uro; takrat presnova sladkorja poteka na čisto drugi ravni in ti sladko ne bo šlo v “obročke” okrog trebuha + želja po sladkem bo popoldan BISTVENO manjša (sprobano!!)

3. Ne uživaj pretirano surove hrane, saj je za šibko vranico težko prebavljiva. Najprej vranico okrepiš, potem pa pojdi na surovo hrano.

4. Ne uživaj pretirano pekoče hrane saj še dodatno “zakuri” prebavo in lahko imaš dodatne težave. Vranici pekoče ne odgovarja najbolj.

5. Ne uživaj preveč hladne pijače (in hrane); vranica mora tako šele najprej hrano in pijačo segreti na primerno temperaturo telesa in s tem porablja veliko energije. Pomagaš ji tako, da piješ toplo vodo oz. pijačo.

6. Imej pozornost za SPONTANOSTI. Vranica ljubi spontanost in se z njo hrani.
Naredi nekaj nenačrtovanega!!

7. Vranica ljubi ISKRENOST. Bodi iskrena do sebe in drugih. Predvsem najprej do sebe – kakšne so tvoje srčne želje, potrebe…so res tvoje? Ali te v njih prepričujejo drugi?

8. ZAUPANJE! Vranica je energija zemlje. Ponavljaj si naslednje afirmacije, ki bodo pobožale vranico:
” Zaupam, da življenje ljubeče skrbi zame. Imam vse kar potrebujem in sem preskrbljena.
Varna sem”

9. SPUŠČAJ svoje otroke!! Ta točka je ZELO pomembna. Vranica je MAMA vsem organom, kot si ti mamica svojemu otroku. Čas je, da prerežeš popkovino in se krepiš zavedanje, da NIMAŠ VPLIVA na to, kar je namenjeno tvojemu otroku. Nimaš toliko vpliva, koliko se sekiraš!! Lekcije, ki so mu namenjene se bodo zgodile. Če te je strah ali ne…Zato je bolje, da krepiš ZAUPANJE, da je tvoj otrok varen!! Raje se fokusiraj na to!! Imaš znatno manj možnosti, da ne boš priklicala takšnih dogodkov. Življenje te pri ljubeče podpira pri tvojih mislih.

10. Sprejemaj ŽENSKO v sebi. Pomisli na to, da je varno, da si ženska in da si lahko ženska. Ne zatiraj več tega dela. Ljubi in se veseli!!​​​​