Vse kar razmišljaš danes (vzrok) se bo v prihodnosti (posledica tvojega načina razmišljanja) ​​slej ko prej tudi VIDNO izrazilo. Tako je – danes z izbiro svojih misli ustvarjaš jutri, svojo prihodnost.
Ko se pričneš tega zavedati, postaneš KREATORKA. Zavestna kreatorka! Takrat razumeš, kaj ti bo vsaka misel prinesla in se pričneš odločati drugače – pričneš ZAVESTNO IZBIRATI druge misli. Učiva se izbirati misli, ki so ljubeče in te negujejo. ​

Kot že morda veš, tvoje misli določajo tvojo realnost in tvoj um se uskladi s tem, kako bi ti rada videla svet. Če potrebuješ malo pomoči, da spremeniš svojo perspektivo o življenju, si naslednjič, ko bodo tvoje misli negativne, pesimistične, brezupne, ko boš občutila tesnobo… postavi naslednjih 5 vprašanj:

  1. Je to res?

Najprej se moraš zavedati, da imamo na tisoče (med 60.000 in 70.000!!!) OGROMNO misli vsak dan in večino časa koncepte misli preprosto ponavljamo. Kaj to pomeni? Večino časa ne razmišljamo, SPOMINJAMO SE.
Delujemo na podlagi podatkov, informacij, prepričanj iz preteklosti.
Torej, če želiš v svoji glavi postaviti pozitivne misli in se ne želiš več ujemati za negativne miselne zanke znova in znova, se moraš zavestno truditi za nadzor in spoznavanje, prepoznavanje svojih misli.

Ko boš naslednjič opazila miselno zmedo v glavi, se najprej vprašaj ali predstavlja resničnost.
Ali je to res? Ali je nekaj, kar je laž, kar je miselna navada ali igra ega.

Če se ti sproži prepričanje, informacija iz otroštva, npr.: “Nesposobna si, iz tebe ne bo nič, saj še tega in tega ne znaš..itd”  Se vprašaj: “a je to res?” “Želim še naprej to verjeti?”

Ker ti je to nekdo rekel, morda večkrat še ne pomeni, da JE RES!
​TI SI TO SPREJELA KOT RESNICO!!! In sedaj lahko to PRENEHAŠ verjeti.
Je samo misel in misel lahko vedno spremeniš. S tem ko boš to verjetje spremenila v “Pametna in sposobna sem” in jo ponavljala tako vztrajno, kot si vsa desetletja to “nesposobna sem” bo postale to tvoja nova resnica.

Preprosto je  – opazuj svoje misli in se odloči ali so resnične ali napačne.
Lažne misli nimajo prostora v tvojih  možganih, zato jih zavrzi.


  1. Mi moje misli dajejo moč ali mi jo jemljejo?

Nato se vprašaj ali način kako misliš, tvoje misli služijo kakršnemu koli pozitivnemu namenu v tvojem življenju. Ali ti zagotavljajo pozitivnost in spodbudo ali te vlečejo navzdol? Tvoje misli služijo kot prehod, da živiš pozitivno življenje, tako da, če tvoje misli ne spodbudijo tvojega cilja in sanj, jih moraš natančneje analizirati. Negativne misli imajo edino to funkcijo, da jih pogledamo, zaznamo in spremenimo v pozitivno. Seveda se zgodi, da zaidejo v naš um in če je to poredko, si ne škodujemo tako zelo; če pa sestavljajo večino naših misli in so prisotne skozi daljša obdobja, večino vsakdana, pa se jih moraš nujno znebiti. Spodbujaj se s tem, da si pozorna na svoje misli – to lahko dobesedno spremeni tvoje življenje. Predlagam ti, da si jih pričneš zapisovati. Vse negativne misli, stavke. Zapiši jih, piši en teden vsak dan. Negativne vzorce lahko spremeniš le, če jih vidiš. Nato boš ugotovila, kje se ti zatika in se boš res globje spoznala in ugotovila, kje sama sebi prepričuješ pot do sreče in uresničitve svojih sanj.

  1. Kako lahko uporabim to izkušnjo sebi v prid da izboljšam svoje življenje?

Vsaka izkušnja v našem življenju služi kot lekcija, zato vsakič, ko greš skozi neko izkušnjo, ne glede na to ali je dobra ali slaba poglej, kaj te lahko nauči. Tudi najtežji trenutki nas lahko spremenijo v boljše ljudi, če jim dovolimo, da se namesto osredotočanja na negativne položaje situacije premaknemo na pozitivne. Mi lahko dovolimo, da nas izkušnje spremenijo, da iz njih odnesemo globoka spoznanja in osvojimo lekcijo, ki jo sporoča izkušnja ali pa nas dotolče na tla in spet občutimo krivdo in kaznovanje. Kaj boš izbrala?

  1. Katerim navadam bi se lahko odrekla, da bi ti življenje prineslo več pozitivnih rezultatov?

Prepričana sem, da če pogledaš dovolj natančno, lahko prepoznaš eno slabo navado, ki vodi do samouničevanja v tvojem življenju. Ali uporabljaš substance, kot so droge ali alkohol, cigarete, da bi preživela dan? Ali se obrneš k hrani vsakič, ko se počutiš razburjeno? Ali se morda znašaš na druge, tako da utapljaš svojo žalost, jezo in nemoč? Vsi imamo svoje izhode, toda odrekanje tem navadam bi lahko vodilo do neverjetne rasti in preobrazbe v tvojem življenju. Predstavljaj si, če se na primer odrečeš coca coli ali ledenemu čaju, kako bi se počutila? Morda boš izgubila nekaj nezaželene telesne teže, boš imela več energije in motivacije. Vem, da veš, kje bi lahko naredila spremembe. Ni ti treba vse naenkrat. Prični po korakih. Loti se prve, potem druge, naslednje…Če ti je lažje, določi dan – prični s ponedeljkom, kot začetek. Napiši navado na list papirja, jo zažgi in z naslednjim trenutkom prični. Lahko si določiš obred, ki ti bo predstavljal novi začetek. Preuči svoje življenje in si oglej, kje lahko izboljšaš in ukrepaš, da prideš do pozitivnih rezultatov, sprememb. Vprašaj se: KAJ BOM PRIDOBILA, ČE SE ODPOVEM TEJ NAVADI?? Npr. kako se bom počutila, če preneham kaditi? Naj bodo PLUSI, ki jih prenehanje te navade prinese TVOJA NAJVEČJA MOTIVACIJA. Nato se bo ta motivacija samo še poglobila!!!

  1. Ali se izogibam nečemu, kar bi naj že dokončno razrešila?

Ta točka se povezuje in nanaša na 4. Morda imaš v tem življenju globoko temno skrivnost, ki jo že nekaj časa pometaš pod preprogo. Dovoli si, da pride na površje, odkrij ta problem in poglej, kaj lahko storiš glede tega. Izogibanje te ne bo nikdar rešilo. Skrivanje in delanje, da to ne obstaja in potiskanje navzdol ti ne bo prineslo nič dobrega. Po vsej verjetnosti le bolezen. Dovoli si občutiti. Pravzaprav potiskanje navzdol običajno še bolj okrepi težavo. Npr. ali hrano uporabljaš kot način za soočanje z življenjskimi težavami? Obrneš pozornost od težave tako, da počneš neke določene stvari samo da nebi čutila? Torej – ne želi si, da te to umikanje pripelje spet do novih težav, ki si jih boš nakopala samo zato, da ne bi čutila tistega pravega vzroka. Če se želiš osvoboditi, zadihati in biti srečna je čas, da se s težavo soočiš. Tako ali tako veš da je tukaj. Ne čakaj. Dovolj je bilo in dovolj si se kaznovala.
Zdaj je čas, da se pričneš imeti rada in se ponovno naučiš ljubiti sebe.