Pripravila sem ti super enostaven recept za  naaaaajboljši kruh. Kruh je primeren za vse, ki se izogibate glutenu, laktozi, ste vegani ali karkoli drugega 🙂 To je takšen recept, ki vedno “rata”. Tudi če ti peka ne gre najbolje od rok sem 100% prepričana, da tukaj ne more iti nič narobe. Rezultat pa je več kot odličen – zelo okusen in ZDRAV kruh. Priprava je zelo hitra (cca. slabih 10 min, da vse pomešaš, 5, če si hitra in imaš vse sestavine že pri roki). Nato predaš vse ostalo v roke pečice in čakaš, da se kruh speče 🙂 Potrebuješ zelo malo sestavin.

Potrebuješ:

  • 1/2 kg ajdove moke
  • 1/2 l radenske
  • 1 vinski kamen (ali pecilni prašek);
  • malo soli
  • (različna semena ali orehe po želje)

 

Pa dajva: V posodo odmeriš 1/2 ajdove moke, dodaš pol žličke soli, vinski kamen in semena. To kar dodajaš eno za drugim – stresaš na moko. Ni potrebno nič mešati, nič delati. Potem dodaš radensko in pričneš mesiti kruh do goste moke (oz. dobro premešaš vse setavine, da prah sestavin ni več viden in je lepo umešan).

Maso preložiš v pekač (jaz imam ovalnega, lahko je kakšne druge oblike).

In to je to!!! Seveda, sedaj daš maso samo še v pečico, ki jo predhodno segreješ na 190 stopinj. Pečeš cca.45 min (z vilicami po 35 min. preveri, če je masa še “živa” in se še kaj pozna na vilicah).

Kruh obložiš po svoji domišljiji! Lahko ga tudi zamrzneš. Meni je drugi dan še boljši in še lepše se reže 🙂 Dober tek!