Čas je, da ODPUSTIŠ!

Starodavna modrost pravi: vsakič, ko zboliš se vprašaj, komu še moraš odpustiti. Vse bolezni se formirajo zaradi neodpuščanja. Včasih je odpustiti zelo težko, sploh nekomu, ki nas je tako zelo prizadel, razočaral, ranil, da se nam zdi nemogoče, da bi ga lahko spustili in mu oprostili. Kako mu odpustiti, če je naše življenje zaznamoval za vedno? In ja – ranil nas je, prizadel, zatrl v kali, nam onemogočil, da živimo srečno življenje in je naše večno breme, ki nas ovira, da živimo, da sploh smo. Zaradi tega bi se najraje izbrisali iz tega sveta! Zdi se nam, da tega nikakor ne moremo odpustiti! To si je najprej potrebno priznati in se RAZJEZITI, če je potrebno. Ne morem tega odpustiti! Kako? Ali bi ti lahko?

Odpuščanje ni NIKAKOR opravičevanje določenega dejanja in vedenja. S tem, ko odpuščamo, NE POMENI, da je bilo dejanje v redu! NE!! Pobijanje, zlorabljanje, ustrahovanje, izkoriščanje…to NI v redu! Je popolnoma NAROBE in NI PRAV!

Odpuščanje pomeni, da dovolimo, da nekdo odide. “Dovolim ti, da odideš iz mojega življenja, mojega obzorja in mojih misli.” S tvojim dovoljenjem dovoljuješ, da odide. Karkoli, kdorkoli.

Na vadbah in delavnicah se v tem času še bolj intenzivno posvečamo vajam in meditacijam, ki nam pomagajo na poti odpuščanja. Velikokrat me kdo vpraša: “Jasmina, kako naj odpustim? Kako?”

Tudi sama sem se to spraševala kar nekaj časa. Potem sem dojela to, kar lahko preneseš v vsa svoja življenjska področja in vprašanja, za katera trenutno nimaš odgovora: da ni potrebno vedeti KAKO. Potrebna je PRIPRAVLJENOST odpustiti, oprostiti, spustiti ali spremeniti. Rečeš si: “pripravljena sem odpustiti”.

To pripravljenost začutiš globoko v srcu, daš NAMEN, ki te premika!!! Nato bo poskrbljeno zate. NEBO bo poskrbelo, da se bo našel način, kako to narediš!

Dovoliš si spuščanje in odhod te osebe iz tvojega življenja. Najpomembneje pa je, da odpustimo ravno tistemu, kateremu nam je najtežje odpustiti. Da pričnemo spuščati občutke prizadetosti. In mi se še vedno kaznujemo. Danes!!! Sedaj!!! In to samo zato, ker nas je v preteklosti nekdo prizadel. Če ne odpuščamo, komu s tem škodimo? Samo in izključno sebi. Pomisli nase in kogarkoli v življenju, ki ti je škodoval in ga blagoslovi z ljubeznijo, odpusti in spusti ga iz svojega življenja.

Na prvem mestu pa smo mi tisti, ki moramo ODPUSTITI SAMEMU SEBI, da smo si dovolili biti prizadeti in ranljivi. Da, tudi to smo – prizadeti in ranljivi.

Vem, niti približno ni lahko. Je pa mogoče. In v tebi je del, ki te zdravi. V tebi je neskončen zdravnik z vsemi orodji za tvojo ozdravitev.

 

Tukaj je vaja, ki ti bo pomagala na poti odpuščanja (začneva počasi, korak za korakom).

  • 30 x krat preberi tole (oz. lepo čitljivo si napiši v zvezek , lahko kupiš novega, takšnega, ki bo namenjen samo temu in tebi) počasi in mirno ter z zavedanjem, kaj bereš: zdravljenje se začne s pripravljenostjo odpuščati. Ljubezni iz mojega srca dovolim, da me preplavi ter očisti in ozdravi vsak del mojega telesa. Vem, da sem vreden-a ozdravljenja”.

Tole od danes naprej preberi vsak dan! Si zares želiš ozdraveti? Potem prični z branjem, BREZ IZGOVORA!!! Vsak dan, dokler ne pričenjaš občutiti, da se spreminjaš! BESEDE IMAJO ZELO, ZELO, ZELO VELIKO MOČ!

Potem mi pa ponovno poročaj!!!

Bodi najlepše, Jasmina