Čas je za najbolj vroč, ognjeni in strastni letni čas – poletje. Pomlad je v našem telesu po bioritmu narave zaključena. Zamenjalo jo je poletje. Naslednje tri mesece  (junij, julij in polovica avgusta): čas ognjene energije, sonca, oranžne barve, ljubezni – POLETJE! Čas srca, živčnega sistema, tankega črevesja, ožilja, prsnega koša, reber, dlani.

Element poletja je ogenj. V naravi srce predstavlja sonce. Srce se polni s toploto. Ustrezajo mu topli kraj (jug, morje,…).Srce je odgovorno za izražanje čisto vsakega čustva. O srcu se veliko govori. »Ta ima lepo srce, mehko srce…«Srce – center ljubezni, radosti, veselja, dajanja, sočutja. Samo odprto srce lahko daje in prejema.

Srce, ki čuti ljubezen do sebe in s tem do drugih – ljudi, narave, obstoja. Dokler ne najdemo svojega srca, ne odkrijemo svojih srčnih želja, do takrat smo ukleščeni v igro ega, ki nas premika iz ene strani na drugo. V tvojem srcu so doma resnica, svoboda in čista, brezpogojna ljubezen. Srce te uči, da poglej vase in se prični ljubiti.Srce je gospodar oz. cesar telesa, ki usmerja energijo po celem telesu. Po drugi strani pa srce izčrpavajo občutki ljubosumja, arogance in sovraštvo, ki lahko prevzame nadzor na tabo in je najbolj uničevalno in razdiralno orodje, ki lahko obrne sebe in cel svet čisto v drugo smer – stran od sebe in tvojega bistva.

Veš kateri organ na obrazu je povezan s srcem? To je jezik, kjer lahko preveriš prirojeno moč srca. Rožnat, vlažen in prožen jezik nakazuje na dobro energijo tvojega srca. Stanje srca lahko preveriš tudi na konici nosu in čelu.Čas, ko si lahko aktivna zgodaj zjutraj, ko dan še ni prevroč, saj se lahko drugače hitro izčrpaš.

Poletna vročina te lahko ovira in izčrpava.Kako preveriš, če je tvoja srčna energija šibka: bolezni srca in ožilja, aritmije, visoki ali nizek krvni tlak, razširjeno srce, bolezni prsi, bolezni pljuč, težave v ramenih, vratu, bolečine v prsnem delu, lupus, želodčni čir, herpes, kronična nespečnost, avtizem, Chronova bolezen…Kako lahko okrepiš srce?

S posebnimi vajami, ki krepijo srčno energijo in primerno izbiro hrane. Hrana, ki krepi srce: jagode, paradižnik, lubenica, vsa sveža zelenjava; poletje je čas, ko lahko uživaš tudi presne, sveže, surove jedi – različne vrste solat. Čas za hrano, ki energetsko hladi telo. Ne pozabi na zdrave maščobe (morske ribe), semena, kvalitetna olja. Za poletje je idealno tudi kokosovo olje, ki te bo hladilo in preprečilo pretirano segrevanje organizma.

Poleti povečamo vnos pekoče hrane – dodamo hrani čili, kajenski poper, poper…To bo pospešilo in aktiviralo ter nevtralizirao potenje in s tem spodbudilo hlajenje. Tudi potenje mora biti uravnovešeno – ne preveč, ne premalo. Z izborom hrane ga lahko reguliraš.

Barva srca je rdeča. Čas srca je opoldne, med 11. in 13.uro, čas tankega črevesja med 13. in 15.uro.
Najprimernejši čas za kosilo je med 11. in 13. uro. Med tem časom naj bi dosegla naša aktivnost višek.

V Jasmininem Klubu lahko vadiš z mano:

jasminin klub