Pripravljava se na pomlad. Ja, prav si slišala. Od jutri naprej se zamenja letni čas; v naravi pomlad in tako tudi v tebi, saj si narava, del nje. Opaziš prve znake pomladi? Konec tedna se je občutno otoplilo, kar sicer ne pomeni, da še ne bo mrzlo, morda tudi sneg; ampak v biti narave se pričenja preobrat.

Če občutiš prve znake spomladanske utrujenosti, prve znake alergij ali padec odpornosti pomeni, da tvoja ozimnica, tvoja zaloga energije ni dovolj polna.

Po zimi si premalo poskrbela za ledvice.

O tem več v naslednjih objavah. Seveda te bom razveselila ponovno z venčkom vaj, ki ti pomagajo okrepiti jetra.

Tokrat se dotakniva razstrupljanja.

Si že pričela s spomladanskim čiščenjem? Ne mislim stanovanja, ampak sebe 🙂

Veš, da ti nenadno razstrupljanje lahko celo škoduje? Zato počasi. Ne kar na postenje, uživanje samo sadnih in zelenjavnih sokov in izključno vode. Veš, da je takšen, ekstremen prehod za tvoje telo lahko zelo uničljiv in si lahko narediš več škode kot koristi? Zato se nekateri med dietami in razstrupljanjem  počutijo izčrpani, utrujeni, brez energije in volje. Naj bi bilo ravno obratno. Naj bi bili polni zagona, motivacije in moči. Zakaj se to zgodi? Predstavljaj si, da odpreš vse ventile, energija naenkrat izbruhne in nastane poplava. Isto je v našem telesu: z ekstremnimi postenji odpremo »ventile« v našem telesu, vsi strupi in toksini naenkrat »udarijo« ven iz tkiv, se vsrkajo in vprašanje, če zares zapustijo telo – odvisno od predhodne pripravljenosti telesa. Če se boriš s candido se stanje lahko še drastično poslabša.  Zato je potrebno, da telo najprej okrepimo!! Razstrupljamo IZKLJUČNO močno in okrepljeno telo! Telo, ki je v dobri formi in kondiciji. In ne ravno obratno.

Že v osnovi je pomembno, da je telo dobro hidrirano. Da so žleze vlažne in telo hidrirano. Najprej poskrbimo za dobro hidracijo telesa. Pijemo veliko vode ali kokosove vode. Šele po kakšnih dveh tednih dodamo kakšen zeliščni čaj – npr. regrat ali kopriva.

Priporočam ti, da za začetek zamenjaš oz. dodaš samo en obrok. Tako, da se naučiš pripraviti smuti.

Že peto leto vsako jutro popijem najljubši napitek, ki mi da veliko energije in nahrani moje celice. Napitek prilagajam letnemu času. Spomladanski je čistilni, krepilen in naravnost odličen.

 

Kako si ga pripraviš? Glavne sestavine:

 

  1. Naj vsebuje 80% zeleno listnate zelenjave (jaz imam najraje špinačo; drugače pa blitva, različne vrste zeleni solat, ohrovt, koprive…).
  2. sadež (jabolko, jaz dodam banano – meni paše)
  3. zdrave maščobe: kokosovo olje (poleti), sezam, lanena semena…
  4. en citrus: sok ene limone ali grenivke
  5. konica noža črnega ali kajenskega popra, košček ingverja

 

V smuti NE dodajaš t.i. superživil. Te uživaš posebej. Tako pričneš telo privajati in uvajati spremembe. POČASI!

Izvajaš vaje, ki razstrupljajo oz. aktivirajo vezivno tkivo. Sem spadajo zasuki in raztezanje + aktivno dihanje! 80% toksinov telo zapusti z dihanjem.

 

Dobiš vaje! KMALU PA NAJBOLJŠI OBRED ZA ODPRAVO CELULITA IN MAŠČOB!!!

Lepo bodi,

Jasmina