Pripravila sem ti enostaven recept za odlično, enostavno bučno juhico. Lahko jo ješ za kosilo ali lahko večerjo.

Izbereš oranžno Hokaido bučo ali bučo maslenko, muškatno bučo… Hokaido buča ima čvrsto oranžno meso in je odlična za pripravo juh. Že sama oranžna barva je barva topline je prijazna in prijetna. Povečuje občutek sreče in miru.

Pripravila sem recept, “manj je več!” 🙂

Pri tej bučni juhi sem opazila, da manj ko “kompliciram” boljša je. No, vsaj za moj okus. Še otroci, ki so zelo, zelo izbirčni jo z veseljem pojedo.

Juhe lahko pripraviš v velikem loncu in jo ješ cel teden!

 

BUČNA JUHA “MANJ JE VEČ

Kaj potrebuješ:

-ORANŽNA BUČA (HOKAIDO, MASLENKA, MUŠKATNA…)

– 4 STROKI ČESNA
– 1 VEČJI KROMPIR
– RDEČA SLADKA PAPRIKA V PRAHU
– LOVORJEV LIST
– SOL
– POPER
– BUČNO OLJE
Pa dajmo: Olje raztopiš v posodi, dodaš na koščke narezan česen in popražiš samo toliko, da česen zadiši. Bučo olupiš (čeprav je olup užiten) jo narežeš na kocke in stresemo v posodo (ja, z lupljenjem buče se malo namatraš – ampak se izplača, verjemi 🙂 bučo lahko tudi predhodno popečeš v pečici in potem izdolbeš mehko sredico).  Dodaš tudi na kocke narezan kromipr. Pomešaš. Dodaš vse začimbe (tukaj jih jaz ne dam na koncu) , lovorjev list, sladko papriko v prahu. Pomešaš. Nalijemo vodo do konca lonca in kuhamo cca. 20 min. Ko sta buča in krompir mehka, odstavimo posodo in iz nje vzameš lovorjev list (lahko ga tudi pustiš). Soliš. Popraš. Nato vse premešaš s paličnim mešalnikom, da dobiš kremno juho. (Po želji lahko dodaš tudi žličko kisle smetane). Z bučnim oljem na juho narišeš srce 🙂

 

Svetla točka: buča vsebuje veliko betakarotena in pripomore k boljšemu vidu. Je tudi odlična hrana za vranico, ki jo krepi in sprošča skrbi. Bogata je s kalcijem, magnezijem, fosforjem, kalijem, vitamini A, B in C. Bolj kot je buča oranžna, več vitamina A ima v sebi.

Dober tek!
Jasmina