Sedaj že veš, kako pomembna je zate zima – da se okrepiš in narediš zaloge energije, ki jo boš potem porabljala skozi celo prihodnje leto za morebitno zdravljenje in vsakodnevne akcije, v borbi prosti stresu. Zato si želiva, da je zaloga močna in rezervoar ledvične energije poln.

Veliko vas poroča o pozitivnih učinkih vaj, ki jih izvajate! Veliko vas poroča o super spremembah! Delamo velike korake, s tako enostavnimi vajami, ki tako močno spreminjajo življenja.

 

Zakaj tako močno poudarjam čas zime? Zato ker so ledvice in reproduktivni sistem posoda, v katerih se nahaja naše življenjske energije iz katere črpamo zaloge za vse kar počnemo. To energijo potrebujemo prav za vse – za zdravljenje in osnovno delovanje. Predstavljaj si, da je to motor tvojega fizičnega in mentalnega telesa, ki te poganja na vseh življenjskih področjih. Od tukaj črpaš. In porušeno ravnovesje ledvične energije in energije nadledvičnih žlez je IZOVR PRAV VSEH BOLEZNIH. Tukaj domujeta stres in STRAH – kateri je prvotni vzrok za vse bolezni. Razumeš povezavo?

Zdaj je čas, da si resnično vzameš čas zase. Že 5 minut na dan bo dovolj. 5 minut na dan en mesec – verjemi, da bo razlika v tvojem počutju ZELO, ZELO očitna. Pa čeprav tako malo časa…Čas za počitek, lenarjenje, mirovanje, tišina. Naj bo kavč naslednje tri mesece: (tale mi je zelo všeč iz ene reklame): »dober kavč, dober life« tvoje najljubše zatočišče.

Kako preveriš, če je tvoja nadledvična žleza izčrpana: se prebudiš in zaživiš šele v večernih urah oz. sebe imenuješ »nočni ptič«? No, naj ti iskreno povem, da »nočni ptiči« ne obstajajo – to je alarm v telesu, da tvoja nadledvična žleza ne umiri nivo kortizola zvečer – zato ne moreš zaspati. Alergije, težko jutranje prebujanje, težave s spanjem, oslabljen imunski sistem, pms, pogosta vaginalna vnetja, izguba libida, želja po slanih prigrizkih, strah, izčrpanost, zabuhla, otečena spodnja veka ali udrto in temno področje spodnje veke…Vse to so simptomi za izgorelo nadledvično žlezo.

Lahko si pomagaš. Kako? Mirovanje, počivanje, aktivacija ledvičk. Uživaš hrano, ki greje – obare, juhe. Fižol, leča, ajdova, prosena kaša. Zelje, repa, rdeče zelje, slive, črni ribez, orehi, jajčevci. Privošči si kakav s cimetom. Jej – veliko. Čas je za zalogo, ne stradanje. Nahrani se – fizično in mentalno.

Najboljša vaja:

  • segrej dlani in jih položi vsak dan, za 10. min na ledveni del. Privzdigni kotičke ust navzogr in se nežno smej v ta predel.