Veš kaj ustvarja tvojo lepoto? Tvoja notranjost. Se ti zdi fraza, da lepota prihaja iz notranjosti že malo obrabljena? Verjemi mi, ni. To je čista resnica. Kaj pa ustvarja tvojo notranjost? Tvoje misli. Več o tem v nadaljevanju.

Živela je Denise. Denise je bilo nezadovoljna s svojim izgledom. Tako se je odločila, da bo obiskala lepotnega kirurga. Ta ji je popolnoma spremenil obraz, dvignil ličnice, obrvi, napel kožo, popolnoma ji je preoblikoval obraz.

Čez nekaj časa Denise sreča prijateljico. Ta ji reče: “Denise, izgledaš perfektno. Izgledaš kot najlepša filmska zvezda. Zakaj si nesrečna?” “Nesrečna sem, ker se moja zunanjanost ne sklada z mojo notranjostjo. Moj novi obraz se ne sklada z mojim starim telesom”. Njena notranja grdota se izraža skozi obraz. In nobena sprememba obraza ji tega ni prekrila. Ker ji ne more. Če ostanemo v sebi enaki, bo zunanja lepota zgolj odraz notranje grdote – postala bo njen kontrast.

 

Vse kar čutiš, vse kar misliš – obraz izraža tvoje notranje stanje. Veš, da je bil nekoč obraz edini diagnostični aparat, kar so jih poznali? Točno vem, da tudi sama lahko razbereš, kako se nekdo počuti in kaj izraža. Jaz vidim še dlje, ker sem se naučila iz obraza prebrati tudi zdravsteno stanje. O tem kdaj drugič. Vrniva se nazaj.

Posveti se svoji notranjosti, svoji notranji lepoti – počni stvari, ki te bodo naredile lepo. Zabavaj se, ljubi, meditiraj, pleši, ustvarjaj, veseli se in tvoj obraz bo posatajal vse lepši. Grdota bo pričela izginjati. Poskrbi zase in se oplemeniti z višjimi vrednotami, frekvencami. Bodi hvaležna, ljubeča. To te bo pričelo delati lepo.

Pa pazi na svoje misli! Ena zgodbica, ki se me je zelo dotaknila:

” Če ima oseba grde misli, se to prične kazati na obrazu. In če ima oseba slabe, grde misli vsak dan, več tednov, več let, postaja obraz grši in grši, dokler ne postane tako grd, da ga več ne moreš gledati.

Oseba, ki ima lepe misli, ne more biti NIKDAR grda. Lahko imaš ukrivljen nos, dvojni podbradek, gnile zobe, nesimetričen obraz ali karkoli si lahko predstavljaš…bodo tvoje lepe misli in tvoja lepa notranjosti sijali izven tebe in osvetlili tvojo podobo, kot sončni žarki in boš vedno lepa in ljubka, ne glede na tvojo starost in obraz” (Roald Dahl).

 

Spremeni svojo notranjost in spremenila boš svoj izgled. Bodi ljubezen, bodi veselje, bodi luč – tako boš osvetlila in pregnala vso temačnost tega sveta.

Bodi lepo,

Jasmina