S tabo bom delila recept, ki je meni naravnost super! Ena mojih najljubših jedi. Sedaj bodo na vrsti bučke, takšne in drugačne. Zelo lahek obrok, ki si ga lahko privoščiš kadarkoli v dnevu in brez slabe vesti!!! Jaz ga izberem za kosilo ali večerjo. Vsebuje veliko beljakovin, tako da te nasiti. Bučkini špageti z omako. Tako lahko “prinesete okrog” tudi otroke, ki ne jedo zelenjave in ne bodo ugotovili, da niso klasični špageti. Omako lahko prilagodite ali naredite paradižnikovo, mesno…

Nabavi naslednje sestavine (1 oseba):

  • večja zelena bučka
  • čičerika 200g (lahko kuhana – bio , v stekleni embalaži)
  • dva stroka česna
  • začimbe: curry, kurkuma, bazilika, poper (lahko kaj dodaš po lastnem okusu in občutku, jaz dam pač tole)
  • dva paradižnika
  • olivno olje
  • sol

Pa dajmo:

najprej buško olupiš. Če imaš aparat izbereš nastavek, ki reže na obliko trakcev (špagetov). Če aparata nimaš vzameš lupilec za krompir in jo nastrgaš na zelo tanke trake, dokler ti v roki ne ostane samo olupek -torej bučka se manjša in manjša (drugače kot, da je strgaš na zelo tanke rezine tako ali tako ne gre). Trakce položiš na krožnik in preliješ z olivnim oljem.

Čičeriko skupaj z vodo, v kateri je pakirana daš v posodico. Dodaš olupljena stroka česna, curry, kurkumo, poper in ščepec soli. Nato s paličnim mešalnikom zmiksaš do gladke mase (ki ni zelo tekoča, ampak bolj gosta). Dodaš jo na bučkine špagete. Pomešaš.

Nato narežeš paradižnik, ga dodaš na bučke in posuješ z baziliko.

In to je to! “Einfach ko' pasulj” :)))) Res, vzame ti par minut in je zelo dobro, lahko in zdravo!

Svetla točka:

jed ima zelo osvežilen okus. Primerna za vse letne čase. Lahko jo jeste toplo ali ohlajeno. Ponudite jo lahko kor predjed, prilogo ali glavno jed.

 

Pa dober tek!

 

Bodi lepo, Jasmina