KJE IN KAKO PRIČETI S SPREMEMBO?

Energija novega leta nam vedno da pobudo za to, da bi naredili nekaj drugače. Zelo aktualna tema. Vsako leto, znova in znova. Krog se ponavlja. Od nekdaj in v vsem. Podpora narave in novega začetka leta in s tem novega obdobja kliče po spremembi.

Pred tem pričetkom si zadamo plane, kaj bo drugače, kaj bomo v našem življenju spremenili, česar ne bomo več počeli, kako bo naše življenje izgledalo na novo, katerim škodljivim navadam se bomo odrekli. Postavimo in zadamo si celoten plan, ob katerem čutimo veliko motivacije a kaj, ko se po treh tednih ali po mesecu dni vrnemo na stare tirnice s polno mero razočaranja in ponovno čakamo nov začatek in si rečemo:

»Takrat pa začnem.«

Ta krog ponavljanja je poznan večini in vsi imamo takšno izkušnjo na različnih poročjih.

S 1.1. preneham kaditi, pričnem izbrati bolj zdravo hrano, vsem bom odpustil/a, več časa bom posvečal/a sebi, vpisal/a sem bom na jogo ali telovadbo… Skratka, z začetkom novega leta bo vse drugače.

Zakaj se zgodi, da popustimo in prenehamo z vzdrževanjem obljub?

Zgodi se zato, ker spreminjamo na NAPAČNEM KONCU. Spreminjamo vse ZUNAJ sebe, medtem, ko notranja podlaga, podlaga znotraj nas, na naši podzavetsni ravni, kjer so bili oblikovani vzorci in programi o določeni smeri, ostaja nespremenjena!

Vzorci in verjetja, ki so bila osnovana ko smo bili še otroci, ostajajo nespremenjena in zato se kaj kmalu vrnemo na iste tirnice. Saj iz teh vzorcev, ki so zelo ponotrajnenji delujemo. Dokler se ne pričnemo z njimi ukvarjati zavestno, se bodo kmalu v naše življenje vrnile vse stare navade.

Lahko zamenjamo okolico, službo, partnerja ali shujšamo, notranjost pa še vedno ostaja nespremenjena, se posledično tudi velika sprememba ne zgodi. Za trenutek se nam sicer res pokaže naša moč, ki je dejansko v nas in nam da motivacijo, a kaj, ko je stara podlaga tako močna, da nato kmalu prevlada nad to močjo, ki nas čaka, da jo uporabljamo in vedno znova odkrivamo.

Ko se pričnemo ukvarjati s tem, kako razmišljamo, kaj verjamemo o sebi in svetu, ko ta prepričanja, misli in verjetja spremenimo, se posledično spremenijo tudi naše navade! Torej – spreminjati se moramo pričeti od ZNOTRAJ navzven. Ko enkrat spremenimo svoje misli o sebi in življenju, se bo spremenila tudi naša resnica. Ker – kar mislimo o sebi in življenju, postane naša resnica.

Ko spremenimo naše misli in prerpičanja, npr. glede hrane in zdravega načina življenja, posledično ne bomo več posegali po hrani, ki nam odvzema moč; Ko se bomo počutili vredne in polne znotraj, tudi ne bo več potrebe po vdihovanju cigaretnega dima. Ker kaj še potrebujem, če čutim polnost znotraj sebe?

Začnite s pripravljenostjo.

Z zelo enostavno vajo, ki vam bo pomagala, da se premiki pričnejo. Morda se bo sprva zdela preenostavna, da bi lahko kaj spremenila, ampak vedite, da ima enostavnost največjo MOČ!

Z naslednjo vajo univerzumu pokažete »zeleno luč,« da ste pripravljeni, da se sprememba zgodi. Univerzum se bo odzval, pomagal in v trenutku napel vse sile, da omogoči spremembo tako, da pošlje orodja, knjige, ljudi ter druge priložnosti, da spremembo uresničite.

Še bolj pomembna pa je pripravljenost na spuščanje starih prepričanj in vzorcev, ter dejstvo, da ste se pripravljeni premakniti naprej. Za začetek je to velik, odličen in pozitiven korak. Življenje bo nato pripravljenost potrdilo in vas podprlo.

Pripravljenost v praksi

Prvi Primer: Pripravljen/a sem na novo služba; pripravljen/a sem na novo partnersko vezo; pripravljen/a sem se naučiti nekaj novega; pripravljen/a sem, da se ta ali ona situacija reši; pripravljen/a, da se naučim, kako se imeti rad/a. Pripravljen/a sem, da se moje življenje spremeni. Pripravljen/a sem se naučiti, kako prenehati s kajenjem. Pripravljen/a sem na aktivno življenje in gibanje.  (Ob tem po željah in potrebah dodajate svoje afrimacije.)

Če se ne znate imeti radi, če ne znate odpuščati, če veste, da bi v svojem življenju radi naredili spremembo in ne veste, kako se tega lotiti, bodite najprej le PRIPRAVLJENI na spremembo, na odpuščanje, na novo službo ali/in na lepše odnose.
Če ne najdete načina, kako vpeljati v svoje življenje nove in pozitivne izkušnje, bodite pripravljeni.

Zelo jasno definirajte na kaj ste pripravljeni, da vas bo vesolje razumel, saj zmedenost v vaših željah prinese zmedo v vesolje, ki vas bo tudi v tej zmedi ljubeče podprlo. Razmislite, kaj želite, da raste in razmislite o čem razmišljate, ker tam bo raslo.  In potem bodite pripravljeni, da se to zgodi. Tiho čakajte, vztrajajte in opazujte.

Drugi primer:
Odpravite se v svojo najljubšo restavracijo. Sedete in kmalu za tem pride natakar, ki vas prijazno postreže. Poda vam jedilnik, ki ga pregledate in izberete želeno jed. Odločili ste se za določeno hrano, oddali naročilo in potem čakate, da vam jo dostavijo. Med tem, ko čakate se zagotovo ne sprašujete, če imajo vse sestavine za izbrano jed, ali boste dobili pico ali zrezek, četudi ste naročili juho. Kaj storite takrat, le čakate, se prepustite in potem ste postreženi.

Na enak način pa oddajte svojo naročilo v kozmično kuhinjo. To storite s svojimi mislimi. Kaj si želite naročiti? Naročite, torej predajte željo in namen ter počakajte. Morda se ne bo zgodilo takoj, saj tudi pice ne dobite takoj, ker se mora najprej speči. Povezava z našimi mislimi in naročili iz zavesti torej deluje na podoben način kot restavracija. Naročite in vesolje prinese, včasih takoj, včasih pa z določenim zamikom.

Vaja:

Na kaj ste torej pripravljeni? Napišite seznam in ko končate razširite roke in podajte naročilo v nebo. Potem pa le še potrpežljivo čakajte in bodite pripravljeni na spremembo, ki si jo dovolite ljubeče sprejeti.