Danes bova govorili o lekciji SPREJEMANJA.

Ja, tudi to je ena izmed lekcij, ki jo je potrebno osvojiti. Da se naučimo in dovolimo SPREJEMATI (pohvalo, darilo, poklon…).​​

Kaj sem opazila: na Valentinovo, na  t.i. dan zaljubljenih sem se odpravila v cvetličarno.

Vrsta je bila ​​​​​kar dolga in zanimivo se je, da so v vrsti stali samo moški.

Zakaj je tako?

Redko se zgodi da je ženska tista, ki gre v cvetličarno in moškemu kupi cvet. Čeprav seveda to nikakor ne pomeni, da ženske ne obdarujemo moških. Seveda jih. Ampak žensko srce se hrani s tem, ko SPREJEMA. Zato si ženske tako želimo in hrepenimo po moških, partnerjevih pozornostih: da nas poboža, se nas dotakne, nam kupi rožico, nas preseneti, nam pokaže in tudi POVE, da nas ima rad…ne vse, ampak veliko žensk želi tudi SLIŠATI: da je lepa, da je vredna, da nas ima rad, da smo dobro skuhale…lepe besede pobožajo, žaljive zarežejo kot nož.

Seveda so dejanja tista, ki štejejo največ; lahko samo govorimo, delamo pa drugo…ampak žensko srce se čuti popolno ko nam moški pokaže in še pove 🙂

Vse to pa nima nobene vrednosti, dokler si me tega ne dovolimo SPREJETI. Na nas je, da vse te poklone SPREJMEMO. Če jih ne sprejmemo s tem na nek način moškega zavrnemo. Nato se počuti pomanjšanega.

Koliko krat nam nekdo reče: “Danes pa fajn izgledaš”. Me pa rečemo: “ah, daj nehaj…”.

Od danes naprej vadiva to, da pričneva sprejemati pohavlo. Če ti nekdo reče da si lepa, da dobro izgledaš, da si nekaj dobro naredila, reci samo HVALA; nato opazuj dogajanje znotraj sebe.

Zakaj je tako? Zato ker je že v osnovi v nas zapis in imamo različne vloge. Ženska je tista ki SPREJEMA, moški je tisti, ki DAJE.

Ženska je kot posoda, katera sprejema. Ko je tok SPREJEMANJA in ODDAJANJA nemoten, teče…takrat med nami občutimo lepo energijo, se razumemo in smo povezani.

Zato je za žensko zelo pomembno, da ima ODPRTO SRCE. Le odprto srce lahko SPREJEMA in potem tudi DAJE oz. VRAČA ljubezen.

Ženska se tudi ne preda tako zlahka; potrebuje nekaj časa, da se moškemu popolnoma preda. Tudi telesno. Najprej mora odpreti srce. Če ga ne in se odloči morda za “eno noč” bo v sebi nekako skoraj vedno obžalovala. Pri moških je drugače. Moški gre takoj v akcijo 🙂

Ko nas je ženske strah, ko si dovolimo biti pomanjšane in ne vidimo ter prepoznavamo svoje vrednosti, se naše srce zapira. Takrat se moški lahko “postavi na glavo” a mu kljub temu ne bomo dovolile blizu. Takrat bom med nami prišlo do trenja.

Zato se vsak dan spomnimo, da smo vredne da smo ljubljene in odpirajmo svoje srce.

Nato si dovolimo SPREJEMATI vse dobre potrditve (tudi skozi pohvale), ki nam to samo še dokazujejo oz. spomnijo, da smo popolne in vredne ljubezni ter lepih stvari.