Katero znanje, tisto za glavo ali tisto za srce? Mislim, da kar po oboje. Šolski sistem je postavljen tako kot je, lahko bi bilo boljše ali slabše, ampak moj namen danes ni razglabljati o tem. “Tehnično”, predmetno znanje ti prav tako širi obzorje, ponuja možnosti in povezavo in prepletanje vseh informacij v življenju. Če znaš pisati, zapišeš pesem, če znaš računati lahko prodajaš in kupuješ, če si biolog razumeš, kako se rodi življenje, če si geograf poznaš sestavo zemlje. Širiš obzorje in duha.

Nato pa pride to drugo znanje – znanje za srce, ki ga spoznavamo vzporedno. Prva razočaranja, zavrnitve, zamere, kreganje s sošolci, različne vragolije, nagajanje učiteljem, prizkušanje mej, upiranje staršem, osamosvajanje, osvobajanje, iskanje, kaj nas veseli, kaj nas osrečuje, kaj mori, kaj sploh bi…

Ja. To je vse prepleteno in povezano. In se dogaja; spoznavamo vse lepo in vse malo manj lepo. Borimo se s sabo in odnosi. Kjerkoli in vsak trenutek, ko smo v stiku s sabo in drugimi. In vedno je priložnost za učenje oz. spominjanje.

Nato čez nekaj časa postanemo “pametni”, modri, takšni, ki vse vemo. Tukaj se zalomi. Ko enkrat misliš, da vse veš, si zapreš vrata do nebeških spoznanj. Zato vzemi življenje kot šolo, kot igro, igraj in raziskuj ga kot majhen otrok. Nikdar se ne nehaj izobraževati, brskati, iskati. Najlepša stvar v življenju je, ko nekaj spoznaš, osvojiš in greš naprej – po novo spoznanje. Smisel življenja je v SPOZNAVANJU poti. Kam pa greš? Po cilj? Ja- kje pa je to? Kdaj pa to bo?

Predvsem pa se osredotoči na lepe stvari v življenju. Na tvoje dobre lastnosti, spretnosti, znanja. Tem poseveti pozornost in iz teh ustvarjaj. Tako bodo dobile moč, veseloje pa ti bo pri tem pomagalo. Energija je tam, kjer je tvoja pozornost. Če si pozoren na to stran, bo ta stran rastla.

Če želiš spoznati LJUBEZEN, delaj tako, kot bi delala ljubezen.

Kmalu te spet naučim kaj novega!

Bodi lepo, Jasmina