Brcaj, dihaj, kriči!! To počnem jaz, ko sem besna, žalostna ali vznemirjena. Razkrivam ti moje skrivnosti, ki 100% delujejo. Po teh vajah se počutim, ko bi se na novo rodila. Moje telo je lahkotnejše, misli jasnejše in jaz pomirjena.

Si med tistimi, ki biješ nenehen boj znotraj sebe, iščeš  pot iz začaranega kroga občutkov, ki se ponavljajo, jih želiš razrešiti, pa ne znaš? Nenehna žalost, občutek dušenja in stiskanja v prsih, občutek praznine, obup, pesimizem, občutki manjvrednosti, krivde, nemoči, nemir, razdražljivost, nobene volje do življenja in hobijev, ki so te včasih veselili, motnje spanja, motnje hranjenja, koncentracije in spomina…in še in še bi lahko naštevala. Seveda! Vsi kdaj pa kdaj občutimo nekaj od tega, občutili smo veliko krat in še bomo. Ampak kaj pa takrat, ko je to naš način življenja? Ni važno -ali traja vsaki dan ali samo občasno, ponujam ti rešitev, nekaj res zelo, zelo učinkovitih vaj iz bioritemske joge, ki bodo omilile vihar in borbo znotraj tebe.

Jesen je čas pljuč! Da pljuča maksimalno okrepiš in odpraviš težave povezane z njimi- kot so žalost, tesnoba in depresija je zdaj idealen čas. Narava te bo pri tem podprla, ker delaš v skladu z njo.

Dve vaji, ki ti bosta pomagali sprostiti napetosti:

 

  1. VAJA: »ODDAHNI SI Z UDARJANJEM PET OB TLA«. Stojiš. Odročiš roke in udarjaš pete ob tla. Na vsak udarec pet ob tla otreseš tudi dlani in izgovoriš HA. To ponoviš 36x. Kaj s tem dosežeš? Nekaj zeloooo pomembnega. Ker je naše telo nenehno v krču, ko skrbimo in smo pod stresom, se mišice napnejo, zakrčijo in kite zategnejo. Tako je pretok energije moten. S to vajo bomo zastalo energijo sprostili in zavibrirali celotno telo. Ko bo energija stekla, bodo stekle tudi napetosti. Ko končaš se umiri in opazuj, kako energija teče in kakšna odprtost se je ustvarila.

 

  1. VAJA: »MUHAMMAD ALI« Največje olajšanje. Visoko brcaš v zrak, izmenično desna, leva noga. 20 krat. Kratka pavza, narediš par vdihov in ponoviš 20x. Vse skupaj 3 x po 20 brc. Vsakič ko brcneš izpihneš zvok »š«. Tako razbremeniš in razstrupiš jetra in odplakneš jezo. Če ob tem naenkrat občutiš jezo do neke osebe, dogodek, spomin, ki te je »razjezil« in se ti je ob vaji prikradel v misli ali nič od tega z zvokom odpihni ven. Opazuj, kako se jeza sprošča. Ko končaš opazuj kako je telo lažje in bolj sproščeno.

Vadi skupaj z mano: https://www.jasminaturnsek.si/jasminin-klub