Tukaj je! Najbolj pričakovani letni čas. Je ne maraš? Prosim, če jo vzljubiš – zimo namreč. Koledarsko še ni, ampak v naravi se je letni čas že zamenjal. Ta teden se je pričela zima v naravi in s tem v nas. To je najpomembnejši čas v letu. Čas za popolno regeneracijo na vseh področjih tvojega delovanja, doživljanja. To, kar bomo sedaj posadili bomo želi celo prihodnje leto. Naše počutje skozi celo leto je odvisno od tega, kako zase poskrbimo pozimi. Čas je, da se skriješ v klobčič in pričneš počivati, mirovati, spat. Tako kot to počne narava, ki globoko počiva, nekatere živali bodo prespale celo zimo – ravno zato, da bodo spočite in pripravljene na novo leto. Čas je za ozimnico, ki se bo ustvarjala znotraj tebe skozi zimo. Čas je, da poskrbiš za svoje ledvičke, reproduktivni sistem, mehur, možgane, lase, sluh.

Zakaj tako močno poudarjam čas zime? Zato ker so ledvice in reproduktivni sistem posoda, v katerih se nahaja naše življenjske energije iz katere črpamo zaloge za vse kar počnemo. To energijo potrebujemo prav za vse – za zdravljenje in osnovno delovanje. Predstavljaj si, da je to motor tvojega fizičnega in mentalnega telesa, ki te poganja na vseh življenjskih področjih. Od tukaj črpaš. In porušeno ravnovesje ledvične energije in energije nadledvičnih žlez je IZOVR PRAV VSEH BOLEZNIH. Tukaj domujeta stres in STRAH – kateri je prvotni vzrok za vse bolezni. Razumeš povezavo?

Zdaj je čas, da si resnično vzameš čas zase. Že 5 minut na dan bo dovolj. 5 minut na dan en mesec – verjemi, da bo razlika v tvojem počutju ZELO, ZELO očitna. Pa čeprav tako malo časa…Čas za počitek, lenarjenje, mirovanje, tišina. Naj bo kavč naslednje tri mesece: (tale mi je zelo všeč iz ene reklame): »dober kavč, dober life« 🙂 tvoje najljubše zatočišče.

Kako preveriš, če je tvoja nadledvična žleza izčrpana: se prebudiš in zaživiš šele v večernih urah oz. sebe imenuješ »nočni ptič«? No, naj ti iskreno povem, da »nočni ptiči« ne obstajajo – to je alarm v telesu, da tvoja nadledvična žleza ne umiri nivo kortizola zvečer – zato ne moreš zaspati. Alergije, težko jutranje prebujanje, težave s spanjem, oslabljen imunski sistem, pms, pogosta vaginalna vnetja, izguba libida, želja po slanih prigrizkih, strah, izčrpanost, zabuhla, otečena spodnja veka ali udrto in temno področje spodnje veke…Vse to so simptomi za izgorelo nadledvično žlezo.

Lahko si pomagaš. Kako? Mirovanje, počivanje, aktivacija ledvičk. Uživaš hrano, ki greje – obare, juhe. Fižol, leča, ajdova, prosena kaša. Zelje, repa, rdeče zelje, slive, črni ribez, orehi,jajčevci. Privošči si kakav s cimetom. Jej – veliko. Čas je za zalogo, ne stradanje. Nahrani se – fizično in mentalno.

Tukaj imaš tudi mojo prisotnost in mojo pomoč. Ponovno sem ti pripravila vaje, ki bodo okrepile tvojo ledvično energijo in vse sistem povezan z njo.

 

1. TOP VAJA ZIME: Masaža in gretje edvic: tako enostavna in DONOSNA vaja. Segrej dlani, drgneš eno ob drugo. Nato jih položiš na ledveni del. Miruješ in opazuješ kako toplota iz dlani prehaja v ledvičke, ki ti bodo neskončno hvaležne za tvoj zdravilni dotik. Močno jih nahraniš, prekrvaviš in OBNOVIŠ njihovo energijo in s tem celotni sistem povezan z vodo – mehur, maternico, jajčnike, nadledvični žlezi, možgane.

 

Vadi skupaj z mano kar od doma:

https://www.jasminaturnsek.si/jasminin-klub

 

 

Lep prikaz, kako so ledvice povezane z reproduktivni organi.