Ali si res, res, res želiš spremeniti življenje? Včasih traja. Traja preprosto zato, ker smo premalo na dnu, ker še nimamo dovolj. To je ta – cona udobja; raje še malo vztrajam, ko da vzamem svoje stvari v svoje roke, “saj še ni tako hudo”. Kako hudo in težko mora biti? Povem ti, da ti ni potrebno čakati. Ne čakaj, da boš toliko na tleh, da ne boš več videla izhoda.  Čeprav velikokrat pričnemo s spreminjanjem sebe in življenja šele takrat, ko enostavno več ne zmoremo. Ko smo tako na tleh, da začutimo, da enostavno več ne gre tako naprej. Ko tako zbolimo ali telesno ali mentalno, da si rečemo: “zakaj, zakaj meni? Tako sem dobra, tako se trudim…Kaj delam narobe? Komu sem se zamerila?” Čeprav se spomnimo tistih začetnih, majhnih znakov, ki so nam kazali, da telesu ali umu nekaj ni všeč. Ampak mi jih nismo slišali.

Preprosto je: če želiš spremembo je potrebno nekaj spremeniti. Živeti na isti način še naprej in pričakovati spremembo?!

Pogosto vprašanje, ki ga dobim; in vedno znova, rada odgovorim nanj: Jasmina, kaj naj spremenim? Kako naj spremenim?

Tako, da pričneš čutiti. Čutiti svoje telo, opazovati svoje misli. Predvsem se prični sproščati. Prični umirjeno dihati in sproščati telo. Tvoje telo OBOŽUJE, ko se sprosti. Daj mu to! Tvoj um OBOŽUJE, ko se sprosti. Vem, da je včasih težko! Ker nismo navajeni. Težko se je umiriti, misli švigajo, telo se noče umiriti, ker je NAVAJENO biti v nenehnem boju in stresu. Tvoj živčni sistem je naučen in navajen biti v nenehni akciji, stresu, gibanju. In veliko vas piše, da bi kar najraje pobegnili iz telesa. JA! DIHANJE ti pomaga, da pričneš čutiti. TO PA LAHKO BOLI! Ampak vedi, da je tukaj tvoja REŠITEV. Mi si ne dovolimo čutiti! In nenehno bežimo pred občutki, pred sabo. Dokler ne zbolimo. Včasih tako zelo, da je za naše telo prepozno in se ne da več popraviti.

Kaj si želiš, kaj si želiva? Mir v duši, ljubezen v srcu in zdravje v telesu. Potrebna je vaja. Vsakodnevna vaja. Do sedaj si vadila takšen način, toliko let; vzorci, prepričanja in omejitve se z leti še bolj krepijo, dobivajo večjo moč, ker jih nenehno hraniš, podpiraš. Če te ne vodijo tja, kamor bi rada šla, je potrebna menjava programa. In to z vajo. Enostavno pričneš vaditi. Čisto podobno, kot če bi se želela naučiti brati. Če boš vadila branje enkrat na mesec oz. vsake toliko časa, bo zelo dolgo trajalo preden boš lahko prebrala besedo, stavek, kaj šele knjigo. Ampak če je tvoj cilj, prebrati knjigo, potem veš, da bo potrebno več akcije, več učenja, več vaje. In z življenjem je isto! Vadi! Vadi to, kar bi rada živela. Razumeš? Vem, da razumeš, saj je čisto enostavno.

Prični se umirjati, dihati. Meditiraj. Sedi in opazuj. Veš kaj je najbolj zanimivo? Da ti nič ni treba. Sedi in opazuj. Opazuj svoje misli in se v njih ne vpletaj. Tudi to je vaja, a s časom bo postal mir tvoje življenje. Ljubezen tvoj fokus. Svoboda tvoje poslanstvo.

Pripravila sem ti napotke. Nekaj jih že poznaš, ampak osnove se vedno rada spominjam. Lahko bi delala 1000 vaj. Ampak potem greš v tisoč, ti pa želiš v eno 🙂

Pomagam in usmerjam te tukaj:

https://www.jasminaturnsek.si/jasminin-klub