Danes te naučim učinkovito vajo, ki pomaga ščitnici, da se pozdravi.

Veliko, veliko, skoraj največ pozitivnih rezultatov iz joge obraza  (poleg saniranih težav z želodcem, prebavo, glavoboli, spanjem..) beležim pri spremembi in delovanju hormonskega sistema. Zgodbe tečajnic bom z vami delila kmalu in kar nekaj je takih, ki so celo prenehali z jemanjem zdravil.

Najbrž se sprašuješ, kako lahko joga obraza pomaga pri težavah z neravnovesjem hormonov nasploh in porušeno ravnovesje hormonov ščitnice. Naj ti razložim: a se spomniš, ko je nekdo rekel ali večkrat slišiš rek: »vse je v glavi!« To drži. 100%!!! Tudi glede celotnega hormonskega stanja v telesu.

ŽLEZE V GLAVI SO ZASLUŽENE ZA OPTIMALNO DELOVANJE VSEH PREOSTALIH ŽLEZ V TELESU. To je zlato pravilo, ki si ga zapomni. Če sveta trojica žlez v glavi (hipotalamus, hipofiza in epifiza) ne izločajo hormonov tako kot bi naj, tudi ščitnica ne najbolj zdrava, nadledvični žlezi in ostale.

Kaj narediš z vajami iz joge obraza? DOKAZANO – pod meritvami najboljših sodobnih aparatov – ko izvajamo vajo vplivamo na žleze v glavi tako, da te nabreknejo. Nato začnejo izločati hormone in s tem vzpodbudijo izločanje hormonov preostalih žlez.

Ne samo to – ko vadimo z obrazom, praktično vadimo s celim telesom. A veš, da je ena ura joge obraza relevantna dvem uram aerobike? Ja, toliko kalorij porabiš z eno uro vadbe joge obraza.

Pa še zelo pomembno: na obrazu so vse akupunkturne točke celega telesa, vsi meridiani se srečajo v glavi – tako poženemo tudi ŽIVLJENJSKO ENERGIJO po celem telesu. Tako se prične tudi energijsko zdravljenje, ki zdravi vse bolezni – ne samo ščitnice.

Ja, tako zelo, zelo močna in mogočna je joga obraza.

Če imaš pa slučajno težave, kot so nepojasnjeno pridobivanje na teži kljub redni telovadbi in kontrolinarnemu prehranjevanju, opaziš, da tvoji lasje več niso to, kar so bili – so suhi, tanki in ti odpadajo, morda imaš že dlje časa težavo z zanositvijo, utrujenost in zaspanost sta nenehno prisotni, se ponoči zbujaš in imaš motem ritem spanca, občutiš nepojasnjeno bolečino v nogah ali mišicah, suho kožo, moteno prebavo (zaptrost), ti razbija srce…Vse to so lahko simptomi, ki nakazuejo na to, da tvoja ščitnica ne deluje tako, kot bi naj.

 

1.VAJA: »ZAJEMANJE« – zelo ugodno vpliva na ščitnico (tudi jetra in ledvica). Vaja ima tudi močan vizualni učinek, saj čvrsti mišice na, pod in okoli brade. Briše podbradek, gladi vrat in briše vrečke ob straneh brade, krepi in rehabilitira čeljustni sklep in pomaga dvigniti povešene ličnice. Kako jo izvedeš:

  • rahlo se nasmejiš, odpreš usta in z usti oblikuješ »aaaaaaa«

 

  • nato spodnjo ustnico obrne navnoter in z njo oviješ spodnje zobe (kot da želiš spodnjo ustnico pojesti)

 

  • nato dvigneš lička gor (se izrazito nasmejiš)
  • medtem, ko spodnjo ustnico še vedno vlešeč navnoter, začneš potiskati brado oz. spodnjo čeljust navzven in naprej, kolikor gre (sedaj občutiš napetost v vratu, vrat se je napel, dvignil in napel se je tudi pljučni predel in peredl prsi)

 

  • ko čeljust ne gre več navzven jo pričneš potiskati še navzgor (kot da je zajemalka, ki nekaj zajema). Tam kjer čustiš da najbolj zateguje, zadržiš.

Nastavitev držiš 5 x 30/sek. Pazi, da spodnjo ustnico vlečeš nenehno noter, brada pa je v položaju navzven, naprej in navzog

 

Preostale vaje iz zakladnice joge obraza te naučim v druženju v Klubu:

https://www.jasminaturnsek.si/jasminin-klub